28.8.2015

Basta räppää kiinalaisesta teestä venäjäksi

Banjaaksissa on aiemmin kirjoitettu kiinalaisesta teestä ja hiphopista Venäjällä. Pietarilainen frendini suositteli Basta (Баста) nimistä artistia, joka yhdistelee näitä molempia maailmoja. Kyseinen herra on jo vanha tekijä Venäjän hiphop-skenessä ja saavuttanut kohtuullisesti feimiä - keikat ovat vetäneet tuhatpäisiä yleisöjä. Hän on tehnyt musiikkia melankoliasta ja rakkaudesta aina parodiseen ja irvailevaan gangsta räppiin ja hänet tunnetaan myös nimillä Noggano (Ноггано) ja N1NT3ND0.
Lyriikoissa käsitellään myös paljon huumeita ja artisti myöntää olleensa laittomien substanssien kanssa tekemisissä menneisyydessä, mutta kertoo nykyisten raitojen kertovan niistä lähinnä realismin tähden. Tämä on tietenkin ihan perussettiä hiphopissa, ja musiikissa nyt yleensäkin, mutta mielenkiintoisena ja omaperäisenä vastapainona artisti on tehnyt myös paljon biisejä jotka kertovat teen, etenkin kiinalaisen sellaisen, juomisesta terveellisenä vaihtoehtona kovemmille päihteille. Kuuleman mukaan tämä onkin saanut myös venäläistä nuorisoa flippaamaan kiinalaisen teen maailmaan - ES:n, spliffin tai vodkapullon sijaan on tartuttu pieneen teekannulliseen pueria.
Vaikka kiinalainen tee onkin huomattavasti suositumpaa Venäjällä kuin Suomessa, niin se ei ole kuitenkaan täysin yleistä tietoa ja epäilyttävän näköiset teekakut herättävätkin toisinaan epäilyksiä kanssaihmisissä ja viranomaisissa. Mm. tästä ja teen terveydellisistä vaikutuksista kertovat humoristiseen sävyyn seuraavat musiikkivideot. Kiitos visuaalisen tarinankerronnan, niitä on helppo seurata vaikka ei venäjää osaisikaan!

Баста / Гуф - ЧП (Basta / Guf - Chai)

Biisiin löytyy myös lyriikat venäjäksi.

Смоки Мо ft. Баста - Крепкий Чай (Smoki Mo ft. Basta / Guf - Krepkii Chai)

"Vahva tee".

Баста - Пуэрчик Покрепче (Basta - Puertšik Pokreptše)


"Vahvempi puer".

Musavideoiden lisäksi Bastalta löytyy monia videoita missä hän esittelee kiinalaisen teen juomista. Hienoa että venäläisestä hiphopista löytyy myös paljon positiivisia esikuvia nuorisolle! )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti